Încă de la început, din anul 1993, reprezentanții Societății Culturale “Arlechin” au plănuit să faciliteze accesul tinerei generații la educație și cultură, prin implicarea în activități educative, socio-culturale și socio-profesionale, de formare și orientare profesională a acestora. Astfel, de la an la an, ARLECHIN Botoșani s-a îmbogățit cu noi domenii cultural-educative, precum: artă, cultură, educație, divertisment, sport, turism, devenind, astfel, un centru cultural-educativ de prestigiu.

Într-o lume în care educația oficială este deficitară și, totodată, ritmul schimbărilor pe plan mondial este galopant și necesită tot mai multe cunoștințe și abilitați diverse din partea copiilor și tinerilor, ARLECHIN Botosani continuă să surpindă publicul român în mod fericit, prin multitudinea activităților de dezvoltare personală și a proiectelor culturale impresionante, pe care le desfașoară în folosul copiilor, al părinților și profesorilor: festivaluri, cursuri, olimpiade, expoziții, vernisaje, concursuri, conferinte și multiple evenimente în țară și străinătate.

Vorbim, de fapt, de educație alternativă, adică: literatură, teatru (actorie), jurnalism, teatru pentru copii și tineret, teatru de papuși, canto (muzica ușoară, chitară, vioară, pian), pictură (arte plastice), limbi străine (engleză, germană, spaniolă, franceză, japoneză), dans modern, dans popular, dans sportiv, dans clasic și contemporan (balet, jazz, caracter), modeling, fotografie, film și televiziune – domenii în care copiii sunt invitați să își descopere talentele și să și le dezvolte, să performeze, astfel încat educația, bunul gust, frumosul artistic să predomine în profilul lor psihologic și să îi ajute în crearea propriului viitor. La aceste minunate activități cu caracter educativ și artistic participarea este nu doar națională ci și internațională, ceea ce a determinat Asociația Culturală ”Arlechin”, Botoșani să devină în toți acesti an un centru cultural-educativ de prestigiu al României.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Lider regional al artelor, culturii și educației alternative, Asociatia Culturală “ARLECHIN” Botoșani se bucură de un real prestigiu, construit cu atenție și dăruire prin toate activitățile sale și prin reunirea unui număr impresionant de artiști, sportivi, formații, școli de dans, trupe de teatru independente, centre culturale, cluburi sportive, participante la o multitudine de concursuri și workshop-uri tematice de amploare – grație cărora copiii, elevii și tinerii participanți se bucură de recunoaștere, premii, tabere școlare, stagii de pregătire naționale și internaționale. 

„Activitatea de spectacol a asociației evoluează; membrii tuturor cercurilor au avut de-a lungul timpului un repertoriu de calitate. Copiii învață teatru, dans, balet, pictură, limbi străine, muzică, modelling, film și televiziune,  așa cum trebuie. Profesorii sunt pregătiți, părinții îi susțin, iar cei mici vor și pot. Evenimentele și proiectele asociației noastre sunt activități-exemplu și o dovadă a faptului că noi, ca organizatori și inițiatori de proiecte culturale, ne-am atins scopul. Copiii învață ce e valoarea și interpretează pe scenă, la școală, la grădiniță cântece și poezii frumoase; sunt grațioși pe scenă și impresionează.  Am dorit activități culturale de calitate în Botoșani și, prin noi și prin finanțatorii proiectelor noastre, le avem!”,  a declarat profesor Diana Damean, președinte Asociația Culturală ”Arlechin” Botoșani.

 

35387806_2055818851300515_4062887415310712832_o

 

“Dezvoltarea cunoștințelor, a deprinderilor și abilităților necesare, precum și cultivarea stilului și bunului gust, a bunelor maniere și atenției la detalii în cazul tinerei generații sunt principalii noștri vectori de educație alternativă. Important pentru noi este ca acești tineri să-și descopere talentele și să-și realizeze excelența din ei. Proiectele culturale și  multitudinea de cursuri adresate elevilor și tinerilor reprezintă activităţile curente ale organizaţiei noastre, ele fiind de teatru, muzică, mișcare scenică, modeling, pantonimă, coregrafie, dans clasic și contemporan (balet, jazz, caracter), dans modern şi de societate (vals, tango, cha cha, salsa, samba, fox, rock), gimnastică, pictură, creație plastică, cultură generală, dezvoltare a inteligenței emoționale, dicție, vorbire în public, bune maniere, imagine și stil personal, fotografie, film și televiziune. Activitățile se desfăşoară la sediul Asociației Culturale Arlechin din Săveni și din Botoșani, în sălile de repetiţii şi spectacol ale Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Botoşani și a partenerilor de proiect (Grădinița ”Prichindel”, Gradinița ”Șotron”, Grădinița P.P. Nr. 22, Botoșani, Grădinița P.P.  Nr. 3 Săveni, Casa de Cultură a orașului Săveni, Căminul Cultural din comuna Lunca, Clubul Copiilor Săveni, Palatul Copiilor Botoșani, Școala Gimnațială Coțușca, Căminul Cultural din comuna Răchiți,  Școala Gimnazială din comuna Vlădeni), într-un mediu relaxant şi plăcut, sub îndrumarea celor mai buni profesori și artiști consacrați de la noi din țară și străinătate.” mărturisește Flavius Damean, coordonator proiecte Asociația Cultural Artistică „Arlechin” Botoșani.

De-a lungul timpului, în regiunea de Nord-Est a României,  membrii Asociaţiei Culturale ”Arlechin” au inițiat proiecte cultural-educative pentru toate vârstele, reușind an de an să evolueze, să fie un bun exemplu și să realizeze cele mai longevive activități și evenimente cultural-artistice. Organizarea de cursuri tematice și concentrarea atenției copiilor în activitați educative care să le dezvolte inteligența și să-i adapteze firesc la lumea de mâine au fost și rămân primordiale și în viitor pentru agenda ARLECHIN Botoșani.