Romanian Dance Tour,  este un proiect educațional realizat anual sub forma unui turneu natonal al dansului si coregrafiei de către Asociatia Culturala ”Arlechin” Botoșani și Colegiul Național de Arte ”Octav Băncilă” , Iași având susținerea marilor organizații naționale și internaționale din domeniul dansului și coregrafiei: Consiliul Internațional al Dansului UNESCO, Federația Română de Dans Clasic și Contemporan, Uniunea Artei Coregrafice din România.

Proiectul Romanian Dance Tour este inițiat in anul 2008 de către prof. dr. Cristina Todi, de la Colegiul Național ”Octav Băncilă” Iași și Flavius Damean, președintele Asociației Județene de Dans Sportiv Botoșani.

 

Primele activități ale proiectului au avut loc în data de 05 noiembrie 2008, la Casa Tineretului Botoșani, activitățile au fost realizate sub forma unui spectacol-concurs, a două workshop-uri coregrafice și a unui congres national al dansului si artei coregrafice din Romania, unde au participat tineri cu pasiune pentru dans și arta coregrafică din Romania si Republica Moldova.

În prezent, proiectul Romanian Dance Tour, cuprinde activități instructiv-educative, spectacole, concursuri, evenimente de promovare a dansului și artei coregrafice, realizate în principalele regiuni istorice ale României (Botoșani, Iași, Constanța, București, Craiova, Baia Mare, Brașov, Sibiu) și din Republica Moldova (Bălți, Chișnău), dupa cum urmeaza:

 

  1. Tabăra de vară a dansului și coregrafiei ”Arlechin”
  2. Workshop-uri de coregrafie ”De la dansul clasic la contemporan”
  3. Congresul National al Dansului si Artei Coregrafice din Romania
  4. Colocvii & Interviuri de colecție
  5. Scurt metraj & Filme documentare
  6. Simpozionul international ”Dance Forum”
  7. Festivalul- Concurs de interpretare si creatie ”Tinere Sperante”
  8. Festivalului International al Dansului si Coregrafiei ”Arlechin”
  9. Platforma online & Revista artei coregrafice ”Dance Forum”

Romanian Dance Tour, ARLECHIN, 2018. Workshop de dans popular și dans sportiv coordonat de doamna profesor-coregraf Alina Leonte în cadrul Taberei de vara a dansului și coregrafiei “Arlechin” 2018. Locație tabara “Codrii de arama”, jud. Botosani. Activitatea instructiv-educativa face parte din campania de promovare a proiectului Festivalul International al Dansului si Coregrafiei “Arlechin”, 2018. Multumim doamnei director Elena Marineac, doamnei profesor Crenguta Volintiru și domnului director Radu Humelnicu al Direcției Județene de Tineret și Sport Botosani pentru sprijinul acordat în realizarea acestei activități.

[facebook https://www.facebook.com/Cezara.Unicorns/media_set?set=a.2085802338302166&type=3&fb_dtsg_ag=Adz8cPvVpUJVFECC2g5ACHvqweKKOIfUqXYVgao72bbF7Q%3AAdyvo8vxtiiw7gnicb_3ajFIatc9fTFSRO6uIL2LRCuvYw]